Print Friendly Get a PDF version of this webpage

În anul 2017 AO ”Filocalia” a celebrat 11 ani de activitate. Anul acesta – 2018 – am decis să facem o evaluare generală a activităților organizației, dar și lecții învățate pentru a identifica perspective de viitor.


În acest proces am fost ajutați de către 2 tineri studenți în Belgia care au decis sa ia exemplul Filocaliei pentru proiectul legat de organizații caritabile pe care îl fac în cadrul Masteratului lor.
Damian Gallucci și Alexandra Orlova au efectuat o vizită de 10 zile în Republica Moldova pentru a se familiariza îndeaproape cu activitățile, rezultatele, succesele și provocările Filocaliei din anii precedenți. Au vizitat centrele sociale inițiate de organizatia noastră, au discutat cu beneficiari, parteneri, angajați și voluntari. Au avut parte și de activități turistice, pentru că Moldova are cu ce se mândri când vine vorba de tradiții și locuri pitorești. La finalul misiunii au participat la o tabără de vară de 3 zile pentru voluntari, unde Damian și Alexandra au provocat participanții la diverse discuții. Unii dintre cei mai activi voluntari nu doar și-au amintit de frumoasele momente petrecute împreună în Filocalia, ci au venit și cu idei inovative pentru viitoarele activități și campanii sociale având la bază misiunea, viziunea și obiectivele principale ale asociației.
Ca produs final, cei 2 tineri urmează să prezinte un raport în care vor face o listă de sugestii pentru viior. A fost o ocazie frumoasă de a ne aduna și a petrece timpul nu doar frumos, ci și productiv. Mulțumim voluntarilor pentru implicare activă și mulțumim lui Damian și Alexandrei pentru dedicația de care au dat dovadă în acest proiect.