Print Friendly Get a PDF version of this webpage

Campania ,,Fii Solidar cu Moș Crăciun!”, ediţia a VIII-a

„Avem nevoie de fericirea tuturor pentru a putea fi fericiţi”  (Andre Malraux)

 

Vin sărbătorile de iarnă şi este momentul potrivit să fim alături de cei mai trişti ca noi!
Crăciunul este sărbătoarea bucuriei, este timpul darurilor, al copilăriei revenite şi a speranţelor împlinite. Este sărbătoarea inimii deschise: trebuie să deschidem uşile celor aflaţi în nevoie şi să-i ajutăm să uite de durerile lor, iată de ce Asociaţia „FILOCALIA” vine cu inițiativa de a face mai fericiţi, mai impliniţi cât mai mulți oameni trişti şi singuratici şi vă invită să vă alăturaţi nouă, ca împreună să le dăruim un Crăciun luminos.


Anul acesta suntem la a VIII-a ediţie a frumoasei Campanii „FII SOLIDAR CU MOŞ CRĂCIUN!”, care este inițiată la 23 noiembrie 2018, şi durează până la 10 ianuarie 2019. Campania are ca scop sa aducă bucurie, de Craciun, unor copii cărora rar cineva le ascultă dorinţele, să sprijine persoanele cu nevoi materiale sau sociale speciale, prin participarea copiilor la acţiuni de caritate, prin implicarea individuală şi promovarea voluntariatului ca formă de activism civic.
Beneficiarii Campaniei din acest an sunt 400 de copii, 40 de familii şi 60 de persoane în etate din următoarele localităţi:

 • s. Costeşti, Ialoveni;
 • s. Coşniţa, Dubăsari;
 • s. Zguriţa, Drochia;
 • s. Hârbovăţ, Călăraşi;
 • s. Drăguşeni, Străşeni;
 • s. Cotiujenii Mari, Şoldăneşti;
 • or. Sângera;
 • or. Șoldanești;
 • or. Chişinău;
 • com. Congaz;
 • or. Comrat;
 • s. Cărpineni, Hâncești.

În cadrul Campaniei ne propunem să desfăşurăm următoarele acţiuni de suflet: „Ajută-ţi aproapele!” – acţiune de caritate care prevede dezvoltarea conceptului „dar din dar”, adică fiecare copil poate aduce în dar dulciuri, fructe, produse alimunui copil nefericit, promovând sloganul: „Tu eşti Crăciunul lor”.
Acţiunea „Moş Crăciun pentru bunicii noştri”, cu sloganul, „Un cadou ai cumpărat – un bunic ai ajutat” ce presupune colectarea de bunuri şi surse financiare pentru vârstnici. Cu banii adunaţi vom cumpăra împreună produse alimentare, fructe și alte lucruri necesare şi vom merge la ei cu colinde şi cu voie bună.
Acţiunea „Un Crăciun pentru fiecare” prevede participarea copiilor din mai multe familii social vulnerabile la spectacole şi matinee organizate în Chişinău cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
Să fim generoşi! Alăturaţi-vă echipei noastre şi transformaţi-vă în Moş Crăciun pentru un copil, pentru o persoană pe care, deşi nu vă cunoaşte, o veţi face fericită!
Locaţia de colectare a donațiilor/cadourilor: str. Sfatul Ţării 27, oficiul 12, or. Chişinău  sau puteți face donații prin transfer bancar (A.O. Filocalia; Cod fiscal: 1011620003682, cont MD63MO2224ASV22971997100, BC Mobiasbanca – Groupe Societe Generale, MOBBMD22).

Tel./Fax: 022 23 42 74, mob. 069255542, 068177007, mail: info@filocalia.md

Noutăţile și fotografiile despre Campanie le puteți urmăriţi pe adresa noastră:  www.filocalia.md