Print Friendly Get a PDF version of this webpage

Prin glod și omăt, prin ploi și ninsori, la data de 13 decembrie, echipa Filocaliei a dus daruri celor 27 de copii din 12 familii social vulnerabile din com. Coșnița, r. Dubăsari. Colete cu produse alimentare si igienice, hăinuțe și jucarii, fructe și dulciuri au fost adunate din donațiile mai multor persoane cu inima mare, cum ne-am obișnuit deja.Pentru asta aducem mulțumiri lui Corneliu Calancea, Vasile Tărâță, familiei Valcov, studenților de la Colegiul de arte plastice ”Al.Plamadeală”. Le suntem profund recunoscători pentru aportul adus. Mulțumim voluntarilor Borta Elena și Ermicioi Alexandru pentru rolurile de Moș Crăciun și Alba ca Zăpada, asumate cu multă dăruire și pasiune.

Lui Moş Crăciun al Filocaliei nu-i este frică nici de ger, nici de glod și drumuri nefăcute, iată de ce el a continuat să bucure persoane nevoiașe din satele Moldovei. Așa, la data de 15 decembrie, dis-de-dimineață a pornit spre satul Cotiujenii Mari, Soldăneşti, unde 10 bătrâni singuratici și 40 de copii din 10 familii social vulnerabile au primit pachete cu produse alimentare, cadouri dulci, jucării, fructe și hăinuțe, adunate de la cei care au binevoit și de această dată să se implice. Am fost întimpinatăi cu zâmbete, colinde, urături şi poezii care vestesc Nasterea Domnului, convingându-ne că copilaşii ne aşteaptă cu nerabdare mereu déjà de mai mulți ani de sărbătorile de iarnă.
Aducem mulțumiri tuturor celor implicați în campanie: Alexei Ursachi, Corneliu Calancea, diasporei din Belgia, care un uită de cei rămași acasă!