Print Friendly Get a PDF version of this webpage

Anul acesta am avut parte de o iarnă plină de zăpadă. Uneori ne-a fost greu să ajungem în localitățile unde ne-am propus, dar ”Filocalia” are o experiență de 10 ani și ea nu renunță, ci este mereu motivată să facă față provocărilor.

Ca în fiece an, am avut parte de multă lume frumoasă la suflet care a decis ca AO Filocalia merită vot de încredere. Acești oameni s-au implicat cu noi în campania de iarnă și împreună am reușit să aducem sărbătoarea în casele celor care o duc mai greu. Anul nou și Crăciunul sunt sărbători ale inimii deschise și ale speranței. Ghidați de acest gând, echipa Filocalia împenă cu voluntarii ei a reușit în perioada 23 noiembrie 2018 10 ianuarie 2019 să depășească numărul inițial de beneficiari planificați. Astfel, daruri, dulciuri, haine, produse igienice și alimentare, etc au fost aduse celor 460 de copii, 59 de familii și 35 de vârstnici din 9 localități ale Republicii Moldova. De asemenea multă bucurie ne-a adus acțiunea „Un Crăciun pentru fiecare”, care prevedea participarea copiilor din mai multe familii social vulnerabile la spectacole şi matinee organizate în Chişinău cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Pe lângă câțiva sponsori anonimi, vrem să menționăm cu multă recunoștință și plecăciune implicarea următoarelor persoane în această ediție a campaniei de iarnă:

concetățenii noștri din diasporă – parohia Sf. Nicolae din orașul Cascais, Portugalia. Mulțumiri mari Părintelui Petru Pruteanu. Diaspora din Italia, părintele Vasile Corja. De asemenea mulțumiri calde doamnei Elena Maxim, precum și prietenilor elvețieni: Jessica, Veronique, Françoise, Semira, Anna. Suntem profund recunoscători și familiei Bălățel din Drăgușeni, care mereu ne acordă asistență pe loc. Am avut parte de încrederea celor carea au donat daruri, fructe sau bani pentru a procura fructe copiilor din Școala Internat din Cărpineni: mulțumim, Diana Gordila, Stefan Petrea, Andrei  Rudoi, Sergiu Ene, Alexei Ursachi, Elena Munteanu, Elena Borta, Natalia și Tatiana Zaporojet, Corneliu Calancea, Vasile Tărâță, familia Valcov, studenților de la Colegiul de arte plastice ”Al.Plamadeală” din Chișinău. Am menționat diáspora din Portugalia și Italia și aici trebuie să amintim și de diáspora din Belgia și Elveția, în special Cristina si Bogdan Ciobanu.

În cadrul campaniei un rol deosebit l-au avut tinerii profesori de la Centru Social ”Sf. Filaret cel Milostiv” din s. Costești, care împreună cu copiii au făcut lucrări creative pentru târgurile caritabile la care a participat AO Filocalia. Dragi profesori, Alina Marandici, Alexei Luca și Victoria Balațel, să ne trăiți și să inspirați și în continuare cât mai mulți copii pentru a trezi talentul din ei.

Pe lângă voluntarii de bază ai Filocaliei, în această campanie ni s-au alăturat încă două tinere active carea au vrut să împartă cu noi bucuria de a dărui din timpul lor personal pentru a face o schimbare. Mulțumim Cristina Pascari și Margarita Ursu și bine ați venit în echipă!