Print Friendly Get a PDF version of this webpage

Orice sfarșit de iarnă mai înseamna și un început de mult-așteptata primăvară. În acest debut de sezon al reînvierii naturii AO ”Filocalia” și-a propus să lanseze la 20 februarie campania caritabilă „MUGURI DE SPERANȚĂ”. Beneficiarii campaniei date sunt 60 de persoane în etate (bătrâni solitari, bătrâni țintuiți la pat și împovărați de lipsuri materiale); 35 de familii social vulnerabile și 350 de copii din:

  • Chișinău
  • Cărpineni, Hâncești
  • Costești, Ialoveni
  • Șoldănești
  • Zgurița, Drochia
  • Coșnița, Dubăsari
  • Drăgușeni, Strășeni
  • Congaz, Comrat
  • Hârbovăț, Călărași

În cadrul campaniei de primăvară vom acoperi cu activități atât sărbătoarea Mărțișorului, cât și Sfintele Sărbători de Paști, iată de ce ” MUGURI DE SPERANȚĂ” va dura din 20.02 pană la 30.04.2019.

Simboluri tradiționale românești – mărțișoarele sunt confectionate de către copiii de la Centrul Social ”Sf. Filaret cel milostiv” din com. Costești, r.Ialoveni . O parte din ele sunt ulterior comercializate în capitală și banii obținuți sunt transmiși copiiilor din cadrul centrului social.

O primă activitate din campania data este actiunea – “Un mărțișor face primăvara!”, prin care ne propunem să oferim o speranță și un zâmbet persoanelor în etate de la Azilul  din or. Șoldanești si beneficiarilor din s. Cărpineni, r.Hancesti (sub forma unui mărțișor și a unor colete cu haine, produse alimentare și igienice de primă necessitate).

În Azil vom merge cu voluntari și vom face mărțișoare împreună cu batrânii, iar în Cărpineni vom confecționa mărțișoare cu copiii din Școala Internat și le vom duce împreună bătrânilor social vulnerabili din localitate.

De asemenea vom implica în master classuri de primăvară femeile deținute în penitenciarul ”Pruncul” din capitală. Acolo vom merge inclusiv cu donații.

Ne dorim implicarea activă a comunității, pentru că, pe lângă activitățile și master classurile pe care le vom organiza cu voluntarii noștri, sperăm să adunăm donații care vor fi ulterior distribuite conform necesităților beneficiarilor.

În perioada 19-23 aprilie AO Filocalia va participa la Târg pascal ”Târgul de Florii” de la CIE Moldexpo cu lucrări ale copiilor.

Cu banii adunaţi la Târgul pascal si din donatii planificăm să aducem „un mugure de speranță“ la 35 de familii social-vulnerabile; să organizăm 2 prânzuri caritabile pentru copiii social vulnerabili din s. Drăguşeni, r. Străşeni şi din s. Coşniţa, r. Dubăsari. De asemenea vom invita 60 de copii defavorizaţi la un spectacol la Teatrul din Chişinău. Va fi organizată şi o excursie la o mănăstire pentru copiii care au muncit la lucrările pascale.

În acest context, invităm toţi doritorii de a contribui la remunerarea copiilor talentaţi să procure decoraţiuni pascale la Târgul caritabil de la Moldexpo. Mottoul acestui eveniment este : UN CADOU AI CUMPĂRAT – UN COPIL AI AJUTAT!

AO ”Filocalia” are ferma convingere că există foarte mulți oameni de bună credință, cu suflet mare. Suntem o națiune care nu trebuie să ”se curbe sub povara bunătății sale”, ci să folosească această bunătate pentru a o canaliza în direcția necesară, ajutându-și aproapele aflat în nevoie.

Pentru orișice detalii referitoare la locul colectării donațiilor sau la oricare contribuție finaniară, vă rugăm să ne scrieți la info@filocalia.md și să ne urmăriți pe www.filocalia.md, sau pe facebook: Filocalia Charity Organization, sau să ne contactați direct la nr de tel. 068177007, sau  069255542.