Print Friendly Get a PDF version of this webpage

La 23 februarie iarna a decis că vrea să se mai rețină pe meleagul Moldovei.  De dimineață un strat de zăpadă a acoperit dealurile, satele și orașele țării.

Dar deoarece AO Filocalia a promis bătrânilor din Azilul din Șoldănești că va veni cu daruri și master-class-uri anume astăzi, am dorit să ne ținem de cuvânt.

25 de suflete blajine ne-au întâmpinat curioși. Echipa Filocalia (Corina, Cristina și Sebastian) a venit de această dată cu un master-class de mărșițoare, cu daruri dulci, fructe, obiecte de igienă și haine de primăvară pentru tinerii în etate. De ce tinerii? Pentu că acești bătrâni, unii țintuiți în scaun rulant, au sufletele atat de tinere… Am glumit, am stat la sfat, am meșterit și le-am povestit despre alte activități ale Filocaliei.

De fiecare dată când ne luăm rămas bun de la acești oameni, ne convingem ca ei nu așteaptă prea multe, ei sunt tare dornici de a vorbi, de a povesti, retrăind experiențe din trecut. Încurajăm toată lumea care se simte în stare și are dorință de a DĂRUI o parte din timpul lor altora, să mergă în vizită la acești vârstnici. Ei nu așteaptă daruri, ei așteaptă niște suflete calde cu care să împărtășească istoria vieții lor de pe timpurile războiului mondial și până astăzi…