Print Friendly Get a PDF version of this webpage

Încă o primăvară, încă o campanie socială încheiată cu succes.

Din 20 februarie pana la data de 30 aprilie AO Filocalia a desfășurat campania  caritabilă „MUGURI DE SPERANȚĂ”. Beneficiarii campaniei date au fost peste 60 de persoane în etate (bătrâni solitari, bătrâni țintuiți la pat și împovărați de lipsuri materiale); 35 de familii social vulnerabile și 380 de copii din:

  • Chișinău
  • Cărpineni, Hâncești
  • Costești, Ialoveni
  • Șoldănești
  • Zgurița, Drochia
  • Coșnița, Dubăsari
  • Drăgușeni, Strășeni
  • Goian
  • Hârbovăț, Călărași

În cadrul campaniei de primăvară au avut loc activități atât pentru sărbătoarea Mărțișorului, cât și pentru Sfintele Sărbători de Paști.

Campania socială de Mărțișor i-a avut ca eroi pe câțiva tineri care au decis să se implice activ. Profităm de ocazie pentru a le mulțumi. Începem lista de mulțumiri cu profesoara Alina Marandici pentru dedicație și respectiv pentru succese în activitatea desfășurată alături de copiii de la atelierul de artă decorativă din Centrul social ” Sf. Filaret cel milosiv”. De asemnea dorim să mulțumim celor care au decis să procure mărțișoare caritabile: Tatiana Chirilenco (Compania ”Chemonics”), Ilia Sorocean, Cristina Pascari, Margarita Ursu, Elena Rudoi, Nadejda Mocanu, Daniela Reabcinschi (Beauty salon DIONA), Tatiana Kuzminov, Vasile Cepoi și Victor Buzatu (compania BioVic).

O frumoasă activitate din campania data a fost acțiunea – “Un mărțișor face primăvara!”, prin care am reușit să oferim o speranță și un zâmbet persoanelor în etate de la Azilul  din or. Șoldanești si beneficiarilor din s. Cărpineni, r.Hancesti (sub forma unui mărțișor, făcut în comun și a unor colete cu haine, produse alimentare și igienice de primă necessitate).

În Cărpineni am combinat două activități de suflet: am confecționat mărțișoare cu copiii din Școala Internat și le-am daruit împreună cu copiii bătrânilor social vulnerabili din localitate.

De Paști am mers de câteva ori la femeile cu copii deținute în penitenciarul ”Pruncul” din capitală, ele au primit diverse daruri pentru ele și copii și au fost implicate în master classuri de primăvară. Tot de sărbători pascale am trecut cu activități și cadouri și pe la Penitenciarul de Minori de la Goian.

În perioada 19-23 aprilie AO Filocalia a participat cu succes la Târg pascal ”Târgul de Florii” de la CIE Moldexpo cu lucrări ale copiilor. Dorim să mulțumim acestui partenrer fidel pentru încurajarea activităților caritabile și pentru cooperarea pe termen lung de care avem parte.

De asemenea în acest an, pentru prima dată am fost invitați să participăm la un târg caritabil la liceul ”Iulia Hasdeu” din capitală. Lucrările copiilor din centrele sociale patronate de AO Filocalia au s-au bucurat de un mare succes în randul elevilor, părinților și profesorilor din liceu.

Le mulțumim tuturor celor implicați, Galinei și lui Igor Mija pentru donația de produse alimentare, dnei Maria Ciliuță, diasporei din Belgia și lui Bogdan Ciobanu, Cristinei Ciobanu, voluntarilor activi: Sebastian Balamatiuc, Delepeev Silvia, Elena Bortă, Anastasia Sprâncean, Paul Vrabie, David Arina,.