Print Friendly Get a PDF version of this webpage

La data de 19 mai, AO Filocalia în parteneriat cu Biserica ”Sf. Nicolae” din Costești, Ialoveni a pregătit donații pentru 6 bătrâni solitari și 4 familii cu mulți copii din localitate. Voluntari mai cu experiență și cei noi veniți în echipă au mers împreună acasă la beneficiarii Filocaliei. Această vizită a fost și una educativă: voluntarii veterani ai Filocaliei au arătat prin propriul exemplu că atunci când treci pragul unor familii nevoiașe, sau a unor bătrâni singuratici, nu este suficient doar să le dai darurile aduse. Uneori este mult mai importantă prezența sufletească alături de acești oameni care întâmpină greutăți în viață, cu o vorbă bună, un moment de ascultare cu inima deschisă. Această activitate a fost planificată cu ocazia ajunului Hramului satului Costești. Le mulțumim voluntarilor care în zi de duminică au decis să dedice timpul lor spre binele altora: Vadim Bortă, Mariana Bortă, Gabriel Ceapă, Diana Ursu și Ina Marandici.

Câteva zile mai târziu, la 22 mai, creştinii ortodocşi cinstesc mutarea moaştelor Sfântului Nicolae de la Mira, în oraşul Bari din Italia. În fiece an, de sărbătoarea Sf. Nicolae, în satul Costeşti, r. Ialoveni, se serbează Hramul localităţii.

Copiii de la Centrul Social “Sf. Filaret cel Milostiv” de pe lângă biserica “Sf. Nicolae” au expus lucrările confecționate de ei, realizând o expoziție extraordinară. Enoriașii și oaspeții au rămas profund impresionați de talentul beneficiarilor Centrului. Un moment la fel de interesant a fost realizarea unui master class la care au participat toți doritorii.
Cel mai important este faptul că sfântul locaș și ograda bisericii erau pline de copii. Astfel, tânăra generație din s. Costești este educată în spiritul credinței și tradițiilor strămoșești.