Print Friendly Get a PDF version of this webpage

„Cel mai mic act de bunătate valorează mai mult decât cele mai grandioase intenții”   (Oscar Wilde)

Sărbătorile de iarnă sunt cele care aduc bucurie tuturor, este timpul darurilor, al frumoaselor amintiri despre copilărie şi a speranţelor de mâine. Este sărbătoarea când ne deschidem inima, iată de ce Asociaţia ”FILOCALIA” vine cu dorinţa de a face mai fericiţi, mai impliniţi, cât mai mulți oameni trişti şi singuratici şi vă invită să vă alăturaţi nouă, ca împreună să le dăruim un Crăciun mai luminos.
Anul acesta suntem la a IX-a ediţie a frumoasei Campanii „FII SOLIDAR CU MOŞ CRĂCIUN!”, care este inițiată la 20 noiembrie 2019 şi va dura până la 7 ianuarie 2020. Campania are ca scop să sprijine persoanele cu nevoi materiale sau sociale speciale, prin participarea copiilor la acţiuni de caritate, prin implicarea individuală şi promovarea voluntariatului ca formă de activism civic.
Beneficiarii Campaniei din acest an sunt 500 de copii, 30 de familii şi 60 de persoane în etate din următoarele localităţi: s. Costeşti, Ialoveni; s. Coşniţa, Dubăsari, s. Zguriţa, Drochia, s. Hârbovăţ, Călăraşi, s. Drăguşeni, Redeni, Străşeni, s. Cotiujenii Mari, Şoldăneşti, or. Sângerei, or. Șoldanești, or. Chişinău, com. Comrat,  s. Carpineni, Hâncești.

În cadrul Campaniei ne propunem să desfăşurăm următoarele acţiuni: ”Ajută-ţi aproapele!” – acţiune de caritate care prevede dezvoltarea conceptului „dar din dar”, adică fiecare copil poate aduce în dar jucării, dulciuri, fructe unui copil cu mai puține oportunități, promovând sloganul: “Tu eşti Crăciunul lor”.
Acţiunea ”Moş Crăciun pentru bunicii noştri”, cu sloganul: „Un cadou ai cumpărat – un bunic ai ajutat”, presupune colectarea de bunuri şi surse financiare pentru vârstnici din Azile și nu doar. Cu banii adunaţi vom cumpăra împreună produse alimentare, fructe, produse igienice și alte lucruri necesare şi vom merge la ei împreună cu copiii din corul de la Centrul social ”Sf. Filaret cel Milostiv” cu un recital de colinzi.
Acţiunea „Un Crăciun pentru fiecare” prevede participarea copiilor din mai multe familii social vulnerabile la spectacole şi matinee organizate în Chişinău cu ocazia sărbătorilor de iarnă și mese festive organizate special pentru ei.
Să fim generoşi! Alăturaţi-vă echipei noastre şi transformaţi-vă în Moş Crăciun pentru un copil, pentru o persoană pe care, deşi nu vă cunoaşte, o veţi face fericită!
Pentru colectarea donațiilor/cadourilor: ne puteți contacta telefonic (Larisa 069255542, sau Corina 068177007) sau puteți dona prin transfer bancar (A.O. Filocalia; Cod fiscal: 1011620003682, cont MD63MO2224ASV22971997100, Mobiasbanca – OTP Group S.A., MOBBMD22).

Noutăţi, fotografii despre Campanie urmăriţi pe adresa noastră: www.filocalia.md şi pe pagina de facebook: Filocalia Charity Organization