Print Friendly Get a PDF version of this webpage

Orice sfarșit de iarnă mai înseamna și un început de primăvară. În acestă perioadă frumoasă, în sezon al reînvierii naturii, AO ”Filocalia” implementează din 25 februarie până pe 25 aprilie campania caritabilă „MUGURI DE SPERANȚĂ”. Beneficiarii campaniei date sunt 90 de persoane în etate (bătrâni solitari, bătrâni țintuiți la pat/cu dizabilități și împovărați de lipsuri materiale) si 400 de copii.

Luna martie este luna simbolicului Mărțișor și în fiece an, la sfârșit de februarie, copiii de la Centrul Social ”Sf. Filaret cel milostiv” din com. Costești, r. Ialoveni muncesc de zor pentru a confecționa mărțișoare. Ele sunt ulterior comercializate în capitală și banii obținuți sunt parțial transmiși copiiilor din cadrul centrului social, iar o altă parte este folosită pentru a organiza activități de dezvoltare personală pentru aceeasi copii (prin excursii, vizite la muzee, teatre etc).

O primă activitate din cadrul campaniei este actiunea – “Un mărțișor face primăvara!”, prin care ne propunem să oferim un mărțișor,o speranță, un zâmbet, un ajutor material persoanelor în etate din mai multe localități din țară cu implicarea copiilor beneficiari și a voluntarilor Filocaliei.  Vom organiza activități împreună cu batrânii din Azilul din Șoldănești și vom merge cu copiii să vizităm mai mulți bătrâni solitari din câteva localități rurale ale țării.  Această activitate este parte a proiectului ” Educație prin campanii sociale de conștientizare” implementat datorită suportului financiar al Rotary Club Chisinau Cosmopolitan.

Campaniile sociale sunt pentru ONG Filocalia instrumente de promovare a valorilor umane cum sunt: compasiunea, empatia, toleranța, incluziunea. Ne dorim sensibilizarea și implicarea activă a comunității. Pe lângă activitățile pe care le vom organiza cu voluntarii noștri, sperăm să adunăm donații care vor fi ulterior distribuite conform necesităților beneficiarilor. Aici contăm pe liceenii din mai multe instituții care se vor solidariza și cu care, împreună, vom ajuta bătrâni aflați în situații materiale precare.

Și deoarece una dintre intențiile Filocaliei este promovarea tinerelor talente, contăm și în acest an pe susținerea partenerului nostru permanent: CIE Moldexpo. În perioada 9-12 aprilie AO Filocalia va participa la Târg pascal ”Târgul de Florii” de la CIE Moldexpo cu lucrările copiilor la tematica Sfintelor Sărbători Pascale. În acest context, invităm toţi doritorii de a contribui la remunerarea copiilor talentaţi să procure decoraţiuni pascale la Târgul caritabil de la Moldexpo. Mottoul acestui eveniment este: UN CADOU AI CUMPĂRAT – UN COPIL AI AJUTAT!

Pentru orișice detalii referitoare la locul colectării donațiilor sau la oricare contribuție finaniară, vă rugăm să ne scrieți la info@filocalia.md și să ne urmăriți pe www.filocalia.md, sau pe facebook: Filocalia Charity Organization, sau să ne contactați direct la nr de tel. 068177007, sau  069255542.