Highslide for Wordpress Plugin

In Memoriam

Print Friendly Get a PDF version of this webpage


 


Werner Peter Schmitz-Hille

Cine a fost Werner Peter Schmitz-Hille?

 

Werner Peter Schmitz s-a născut la 17 aprilie 1914 în localitatea Tune (Elveţia). Moştenitor al unui şir de întreprinderi din Germania, Elveţia şi SUA, fost milionar, şi-a utilizat toată averea în scopuri de caritate, retrăgându-se într-un azil pentru bătrâni.
În anul 1985 a înfiinţat fondul filantropic Schmitz-Stiftung. ”Charity begins at home”, deviză ce se traduce din engleză prin „Ajută-ţi aproapele”. Această deviză l-a însoţit toată viaţa pe Werner Peter Schmitz.

„Am înfiinţat aceste fonduri cu destinaţie specială pentru persoanele nevoiaşe. Pentru mine principalul este să reduc sărăcia şi, susţinând astfel oamenii sărmani, să le ofer speranţă, bucurie de viaţă şi noi perspective familiilor acestora.

Mă îngrijorează mult cei săraci şi socialmente neapăraţi. Mă gândesc la mulţi invalizi uitaţi, la cei bătrâni şi bolnavi, la copiii orfani, la minorităţile lipsite de drepturi şi la alţi oameni năpăstuiţi. După cum ne demonstrează experienţa, un ajutor bine gândit, orientat spre autoajutorare deseori este cea mai eficientă susţinere pe care o putem acorda.

Nu putem, desigur, să-i ajutăm pe toţi. Împreună însă încercăm să susţinem un număr cât mai mare de oameni.
Să fim, deci, activi şi să căutăm împreună ieşire din situaţie!”

Filantropul elveţian Werner Peter Schmitz a decedat la 24 decembrie 2008, în ajunul Crăciunului catolic. El a trăit o viaţă lungă şi demnă, consacrată unei activităţi onorabile şi mereu necesare – ajutorarea oamenilor cu posibilităţi reduse, a celor care au nevoie de grijă şi tutelare permanentă. Unul dintre beneficiarii fondului Schmitz-Stiftung a caracterizat perfect personalitatea lui Werner Peter Schmitz:

„Este greu de imaginat că a încetat să mai bată minunata inimă a acestui extraordinar om, a creştinului care s-a consacrat pe sine activităţii de ajutorare a celor nevoiaşi. Înţelepciunea poporului spune: omul rămâne să trăiască printre noi atâta timp cât îl ţinem minte! Seminţele de bunătate pe care le-a semănat Werner Peter Schmitz dau roade ce ne amintesc mereu de el”.Ralf Schäfer

 

 

Ralf Schafer s-a născut în 16 Octombrie 1969. A copilărit cu părinții săi și sora mai mare Michaela în Leinstetten, un orășel mic în Black Forest – o regiune situată în sudul Germaniei. Încă din perioada școlară el s-a remarcat prin inteligența sa ( toți profesorii mirându-se de istețimea întrebărilor sale ). După ce a terminat armata ( nu i-a plăcut niciodată să slujească, deoarece nu vedea un sens adânc acolo ), și-a început studiile la Universitatea din Stuttgart pentru a deveni inginer. A absolvit universitatea, obținând mai târziu și doctoratul la Paris.

Ralf a început să lucreze pentru Siemens, în Münich, în calitate de Consultant-Șef. În același timp el încerca să petreacă vacanțele călătorind prin toată lumea, ajungând chiar o perioada de 2-3 luni în America de Sud. Îi plăcea să petreacă zilele de odihnă cu familia și să se plimbe prin pădure cu sora sa.

Ralf nu a fost doar un geniu, ci și o fire sociabilă, care în primul rând avea grijă de cei din jur, apoi de sine însuși.

Ideea lui de a ajuta oamenii l-a adus în Moldova, fapt ce i-a schimbat viața într-un mod profund. El dintr-o dată și-a găsit rostul vieții. El cheltuia mulți bani pentru a-și îndeplini visul, de a-i face pe oameni fericiți. El petrecea nopți și zile întregi pregătind proiectele și planificând călătoriile în Moldova.

„Noi cu toții ne intrebăm de unde și cum de poate să dispună de atâta energie… în același timp el lucra și la Siemens, activitate ce nu-i plăcea, dar care îi permitea să câștige bani pentru valorificarea ideilor sale”

- spunea sora sa…